Tropical Mangosmoothie

 
På annandagen var det tjejbrunch hemma hos mig på Storgatan och då gjorde jag dessa Mangosmoothies. Härligt med lite tropiskt i kontrast till julmaten!
 
Tropical Mangosmoothie
 
Ingredienser:
fryst mango
fryst banan
kesella
vaniljpulver
apelsinjuice
honung
 
Gör så här: Mixa alla ingredienser till en slät smoothie i en mixer, häll upp i glas och toppa med granola musli.
 
/Linda
 
 

Julig chiapudding

Tipp tapp tipp tapp tippetippi tipptapp.. julen närmar sig och jag försöker omfamna den på alla sätt och vis nu när även jag landat i detta magiska vinterland. Denna morgon genom en underbart julig chiapudding.
 
Julig chiapudding
 
Ingredienser:
3 msk chiafrön
1 dl mandelmjölk
någon droppe vaniljstevia
granatäpplekärnor
mandarinklyftor 
 
Gör såhär:
Blanda chiafröna men mjölken och blanda i några droppar vanilstevia. Rör om igen efter en kvar och låt svälla i kylen över natten. Toppa  med granatäpplekärnor och mandarinklyftor.
 
/Linda

Saffransscones på dinkelmjöl

 
Åh, "jag kommer hem igen till jul" har äntligen förvandlas till "jag är hemma till jul". Självklart inleds dagen med nygräddade saffransscones. Juletid, du är så efterlängtad och välkommen
 
Saffransscones
ca 8 st
 
Ingredienser
5 dl dinkelmjöl
1 tsk salt
2 tsk bakpulver
2 dl naturell yoghurt
250 g kesella
1 kuvert saffran
 
Gör så här
Blanda alla torra ingredienser i en skål utom saffran. Tillsätt yoghurt och kesella och arbeta ihop. Blanda ut saffran i lite konjak och tillsätt. Arbeta ihop till en deg. Forma degen till två planna rundlar. Lägg på plåt och skär i fyra delar och nagga lätt med en gaffel. Grädda ca 15 min i 225 grader (200 varmluft). Serverade nygräddade med ex. smör, (Västerbottens)ost, gurka, cream cheese och lemon curd. Mys. Njut.
 
/M

Boosta med ingefärsmüsli

 
 
Enligt MittKök är ingefära kroppens bästa vän: "äter du ingefära varje dag kommer hjärtat, hjärnan, magen och lederna att älska dig!" 
Så varför inte anamma detta goda råd och krydda lite extra med denna fantastiska smakhöjare. Här som ett extra inslag i hemrostad müsli.
 
Müsli med torkad ingefära
 
Ingredienser
Havregryn
Rågflingor
Vetepuffar
Kanel, ingefära
Torkad ingefära i bitar
 
Gör så här
Blanda havregryn, rågflingor och kli. Tillsätt någon deciliter vatten, kryddor och blanda om. Arbeta gärna lite med händerna och göra små "klumpar" så blir det otroligt gott crunch sedan. Bred ut på plåt och grädda i ugn ca 45 minuter, ca 175 grader. Tid och värme beror lite på hur mycket du väljer att rosta under en och samma gång. Finns inga regler här utan håll bara müslin under uppsikt så märker du snabbt när den börjar bli redo. Låt svalna och blanda sedan ner små hackade bitar av torkad ingefära. Detta tar müslin till en ni nivå, och din frukoststund bli än mer njutbar.
 
Glad tredje advent!
 
/M
 
 
 

Recept med julig touch på Kaneläpple

Jul jul strålande jul! Hittils har det inte hunnit komma några julinsipirerade recept här på Kaneläpple, det lovar vi kommer ändras när skola och jobb börjar falla i tempo. Däremot finns det en julkategori med recept från tidigare år, kika gärna där för inspiration. Där hittar ni bland annat receptet på denna underbara apelsinknäck!
 
Julrecepten: http://kanelapple.blogg.se/category/jul.html
 

Vetegräs smoothie

Här i London ser det ut att bli en grön jul.. det matchade jag fint med min morgonsmoothie! Den härliga gröna färgen kommer från Vetegräspulver. Vetegräs smoothies brukar även kallas för “flytande solsken”  på grund av att solens energi blivit koncentrerad i klorofyllhalten, och lite solsken kan jag känna är åtråvärt  såhär i December mörkret.
 
Vetegräs smoothie
 
Ingredienser:
Vetegräspulver
Banan
Avokado
Dadel
Havremjölk
 
Såhär gör du: Mixa valfri mängd av ovanstående ingredienser i en blender och häll upp i en skål eller ett glas. Toppa med lite frön eller nötter.
 
/Linda

Örtig cashewpesto med rostad sötpotatis och zucchini.

Bland det första jag gjorde när jag kom till London var att boka en cookingclass hos Honestly Healthy, jag är så glad att jag lyckades knipa en plats! Deras kokbok används flitigt hemma i mitt kök och det var en glädjefull och energigivande upplevelse att vara på plats i deras studio, laga mat, prata mat och lära känna massa härliga människor.
 
Ibland tycker jag det är knepigt med all Business English på jobbet, och det är många gånger Google Translate fått komma till undsättning, men i matstudion kände jag mig verkligen som hemma, Food English måste nog vara mitt andraspråk :)
 
Nedan bjuder jag på ett av recepten vi gjorde tillsammans under kvällen, vilket var rostad sötpotatis och zucchini tillsammans med en himmelskt god cashewpesto. 
 
Örtig cashewpesto med rostad sötpotatis och zucchini.
 
Ingredienser:
270 g sötpotatis
360 g zuccini
150 g cashwenötter 
0,5 dl vatten
40 g färsk persilja
15 g färsk oregano
1/4 tsk olivolja
1 riven vitlöksklyfta
1 tsk nutritonal yeast
20 g hackad färsk persilja
 
Så här gör du: 
1. Värm ugnen till 180 grader.
 
2. Skala sötpotatisen och dela den till 3 cm kvadrater. Dela zucchinin i 2 cm breda skivor. Täck sötpotatisen i solrosolja och rosta i ugnen i 25 minuter, lägg sedan in zucchinin och rosta i ytterligare 20 min. 
 
3. Under tiden grönsakerna rostas i ugnen, blötlägg cashewnötterna i vatten i ca 30 min. 
 
4. Blanda sedan de blötlagda cashwenötterna, de resterande vattnet, persilja, oregano, olivolja, salt, vitlöken och nutritional yeast i en matberedare/mixer. När du fått den konsistens du önskar, rör då ner den återstående persiljan.
 
5. Ta ut grönsakerna ur ugnen, blanda med peston och den är redo att serveras!
 
 
/Linda
 

RSS 2.0