Glutenfria Bovete-crepes med Prosciutto och Gruyère

 
Det var  den första men definitivt inte sista gången jag gör dessa bovete-crepes fyllda med prosciutto och Gruyère till söndagsbrunch! 
 

 Ingredienser:

 

4,5 dl valfri mjölk (jag valde mandelmjölk)

175 g bovetemjöl

3 stora ägg, i rumstepmratur

2 msk smält smör

0,5 tsk hvssalt

smör till stekning i panna

 

Fyllning:

Riven Gruyère ost och  prosciutto

 

Gör så här:

Blanda alla ingredienser för crepsen i en blender och blanda tills det blivit en jämn smet. Häll smeten i en skål och täck med plast och låt svalna. Bästa resultat är om det får ligga i kylen över natten.

 

Nästa morgon, ta ut smeten ur kylen och låt den värmas till rumstemperatur i cirka 45 minuter. Rör om smeten så detfår en krämig konsistens (du kan ha kokosmjölk som referens) om smeten är tjockare än detta kan du addera 1 till 2 msk mjölk. Värm en stekpanna till medium-hög värma och lägg lite smör i och låt täcka hela ytan. Häll ungefär 0,5 dl smet i mitten på pannan och lyft pannan oh svep i en cirkel för att få smeten att täcka hela ytan. Låt crepen stekas i cirka 1 minut och lyft sedan en kant på crepen med en rund gummi spatel Vänd på crepen med spateln och stek sedan 30 sekunder på andra sidan.

 

Ta den första crepen ur pannan och upprepa stekningen med den resterande smeten. Fyll crepsen med fyllningen och servera på direkten.

 

/Linda


RSS 2.0