Raw Hazelnut & Chai Brownies

En goding jag gjorde tidigare i höst men som inte pulbicerats är Green Kitchen Stories "Raw Hazelnut & Chai Brownies". Härligt sega och med skön blandning mellan sötma och kryddighet! 
 
 
Raw Hazelnut & Chai Brownies, 12 st

 

Ingredienser:

5 dl färska dadlar, urkärnade
4 msk extra virgin kokosolja, rumstemperatur
2 msk lönnsirap
6 msk kakao
1/2 tsk mald vanilj eller vaniljextrakt
3 chai tepåsar, (eller din favorit te blandning) skär dem öppna
2 msk linfrön eller chiafrön
1 nypa havssalt
1,2 dl hasselnötter, grovt hackade

 

Så här gör du: Lägg alla ingredienser, utom hasselnötterna, i en matberedare. Blanda slätt och pausa för att skrapa ner blandningen med en sked ett par gånger. Lägg i hackade hasselnötter och knåda en "deg" för hand. Täck en brownie form med plastfolie och tryck ner degen till ca 1/2 tum (1,25 cm) hög. Gnid lite kokosolja på händerna för att förhindra att degen inte fastnar. Sätt kakan i kylskåpet och låt den inställd för en minst en halvtimme. Skär brownien i stora bitar, pudra med kakaopulver och strö över hasselnötter.

 

/Linda

Sötpotatissallad med rödbetsdipp

Sötpotatissallad med rödbetsdipp och en raw hallonbar till dessert! Mycket jobb och utflykter gör att jag inte hinner vara hemma så mycket och laga mat (i den lilla kokvrån). Det går däremot ingen nöd på mig. London erbjuder så otroligt mycket bra caféer och restauranger att besöka och jag passar på att njuta och ta till vara på det under tiden jag är här. Retreat Cafe är verkligen en favorit än så länge! 
 
/L

Inspirals Raw Vanilla Berry Tart

Ännu en goding från London! "A gorgeously subtle, yet sweet, berry-topped raw vegan vanilla “cheesecake” layered on a pecan & date crust".
 
Idag var vi på marknaden i det häftiga och rockiga Camden, väl där stötte vi på Inspiral. Inspiral är ett eco/vegan café och bar som även anordnar musikkvällar. Härlig stämning, mumsigt utbud och med fin utsikt mot kanalen.. Vi ska dit igen redan på onsdag kväll för att lyssna på musik och äta middag (jag blev sugen på deras raw-pizza!).
 
Här hittar ni deras hemsida där man även kan beställa hem deras produkter: http://www.inspiral.co
 
/Linda
 
 
 

Virtuous Flapjack

Linda update: Jag stormtrivs! London är en sån fantastisk stad med så mycket att se och göra, jag tror jag gått och blivit lite kär faktiskt!
 
Det blir inte så mycket uppdateringar av mig här på kaneläpple just nu. Jag hinner helt enkelt inte pyssla så mycket i köket. Däremot så blir det mycket besök på underbara fik och resturanger och därifrån kan jag dela med mig av inspiration. Imorse fikade jag efter mitt yoga-pass på Triyoga i Soho. Triyoga har även tillhörande Cafén med namnet Retreat café. Jag valde en Virtuous Flapjack som både var utan gluten,socker och mejeriprodukter.  Till det drack jag en en mandel-protein Latte, SÅ gott!
 
Detta innehöll flapjacken:
 
glutenfria havregryn
hirsflingor
kokosflarn
gojibär
sultanrussin
solrosfrön
pumpafön
honung
tahini
vanilj
 
Imorgon kommer Maria hit och stannar över helgen, kan knappt bärga mig :) Då blir det nog lite kaneläpple inlägg.
 
/Linda
 

RSS 2.0