Paleo Millionaire Shortbread

Dessa små godingar kallas nog inte "Millionare shortbread" helt utan anledning! Små, söta och Paleo- vilket gör att de flesta, oavsett allergi, kan bjudas på fika och få njuta av dem.

 

Paleo Millionaire Shortbread

 

Ingredienser (24st)

 

Shortbread bas:

100g havregryn

100g malda mandlar

en generös msk agave nektar

några droppar mandelmjölk

 

Salta karamell lagret:

Ca 14 färska dadlar

3 msk kokosolja

3 msk mandelmjölk

1 nypa havssalt

 

Raw choklad toppning:

4 msk kokosolja

4 msk rå kakao

2 msk agave nektar

1 tsk vaniljextrakt

 

Så här gör du: Täck en ugnsform med plastfolie.

 

Gör shortbread basen genom att mixa havre i en matberedare och mal tills det blir havremjöl. Tillsätt sedan mald mandel och agave nektar. Mixa igen, tillsätt en liten droppe av mandelmjölk i taget tills den börjar att klumpa ihop något men inte för mycket att den blir våt.

 

Tryck ut degen i botten av formen, trycka ned med baksidan av en sked eller fingrarna för att skapa ett fast, jämnt lager. Låt i frysen medan du skapar karamell skiktet.

 

Tillsätt dadlarna I en ren matberedare och mixa. Tillsätt sedan kokosolja, havssalt och mandelmjölk för att skapa en tjock, mjuk kola.

 

Tillsätt karamellsmeten ovanpå av shortbread basen och använda baksidan av en sked för att sprida ut det jämnt. Lägg tillbaka formen I frysen igen medan du gör chokladtoppningen.

 

Tillsätt hett vatten till en liten kastrull och placera en värmesäker skål ovanpå. Tillsätt kokosolja och vispa tills det smält. Rör i kakaopulver, agave och vanilj tills väl kombineras och smidig.

 

Häll chokladen på toppen karmamell skiktet, luta formen, så det flyter ut och är jämnt fördelat. Lägg tillbaka I frysen för sista gången för att låta kakan sätta sig.

 

När kakan är fast, använd en vass kniv för att skära i 24 små rutor. Kan förvaras I kylskåp i upp till 5 dagar. Enjoy!

 

 

/Linda

 

RSS 2.0