Soppa à la Indienne



En härligt välsmakande och mättande soppa! Quornen kan bytas ut mot kyckling för den som vill.

Soppa à la Indienne

4 port 

Ingredienser
2 gula lökar
2 vitlöksklyftor
500 g morötter
1 äpple
1 bit färsk ingefära
2 msk smör
1 msk curry
2 1/2 msk vetemjöl
8 dl grönsaksbuljong
2 1/2 dl mellangrädde
1 påse quornbitar, 300 g
salt och peppar
1 msk paprikapulver
persilja

Gör så här 
Finhacka gul lök och vitlök. Riv morötterna grovt. Riv äpple och ingefära. Fräs löken och quornbitarna i smör i en stor kastrull. Rör ner morötter, äpple, ingefära och curry, fräs ytterligare några minuter. Strö över mjöl och rör om. Späd med buljong och grädde. Låt soppan koka ca 10 min. Smaksätt med salt, peppar och paprikapulver. Garnera soppan med persilja. Servera med bröd.

Tortellini med ädelost och broccoli


Lätt som en plätt, snabblagat och väldigt gott. En toppenrätt helt enkelt! Ädelost på tub är smidigt att använda och kan utan problem bytas ut mot den 'vanliga' trekantsformade ädelosten.

Tortellini med ädelost och broccoli

Ingredienser
Tortellini med ostfyllning
Broccoli (färsk eller fryst)
Ädelost

+ Salt, svartpeppar, färsk basilika

Gör så här
Koka tortellinin enligt anvisning på förpackningen. Ansa och skär broccolin alt. tina om den är fryst. Blanda sedan den nykokta pastan med ädelosten. Salta, peppra och servera med broccolin. Toppa gärna med färsk basilika.


Tunnbröd med kallrökt lax


En god eftermiddagssmörgås; tunnbröd med keso, rucola, tomat och kallrökt lax. Gotti!

Nyheter i Naturgodishyllan från Parrots


Kunde efter tips från V finna dessa nyheter i avdelningen för naturgodis på Ica Maxi Uppsala. Det är äppelchips med kanelsmak, grönsakschips, fruktchips och två olika 'energi-frukt-nöt-blandningar'. Måste dock erkänna att jag inte blev imponerad som jag hade förväntat mig..

Äppel-banan-smoothie


Det behöver inte vara sommar och sol för att kunna njuta av en smarrig smoothie! Med ett äpple, en banan och två deciliter naturell yoghurt kan man åstadkomma denna godsak. Skala, hacka, mixa och njut!

Mannagrynsgröt med äpple och kanel


Mannagrynsgröt är gott, helt klart. Och inte bara gott utan verkligen jättegott. Speciellt om man serverar den med hackat äpple, kanel och solrosfrön. Mmm..

Morotsscones med smak av kanel



Morotsscones med smak av kanel

8 bitar

Ingredienser
1 dl vetemjöl
2 dl grahamsmjöl
3 dl fiberhavregryn
1 msk bakpulver
1 tsk salt
1 msk kanel
1 tsk flytande honung
0,5 dl flytande margarin
ca 3 dl finrivna morötter
2 dl kesella

Gör så här:
Sätt ugnen på 225 grader. Blanda alla torra ingredienser. Rör ner honung, flytande margarin, morötter och kesella. Blanda ihop till en deg. Dela i två delar och platta ut med mjölad hand på en plåt klädd med bakplåtspapper. Skåra i fyra delar och nagga med en gaffel. Grädda sconesen mitt i ugnen ca 15 minuter. Servera med smör och ost eller, som jag gjorde här, en (stor) klick kesella vanilj!

Frukostgott med bär och hemmagjord müsli


En lugn och skön morgonstund, strålande sol och isande vinterkyla. En frukost bestående av en blandade bär från sommarens skörd; blåbär, jordgubbar, hallon och lingon med naturell yoghurt och hemmagjord müsli. En kopp kaffe och rågsmörgås med keso, tomat och ruccola. Lyckan är som gjord!

RSS 2.0