Matchuppladning!


En bra och energifylld start på morgonen som ger extra mycket spring i benen inför match!
Havregurt med granola musli, kokosflingor, torkade plommon och jordgubbar samt färska hallon och kanel. Mums!

//L

Tokyo breakfast - Mashed tofu with banana and cinnamon

Det här var min favoritfrukost under hela höstterminen då jag studerade som utbytesstudent i Tokyo. Nu när jag är tillbaka på besök så måste självklart gamla (goda) vanor upptas!

Mosad tofu med banan och kanel

Ingredienser
Tofu
Banan
Kanel

Gör så här
Mosa tofu och banan med en gaffel. Blanda ihop och tillsätt kanel. Toppa ev. men flingor eller som här - med bananchips. Det är en riktigt proteinboost och väligt gott!

//M

Dadelkompott


Supergott till ostbrickan!

Dadelkompott

Ingredienser:

150 färska dadlar
2dl apelsinjucie

Gör såhär: Koka upp dadlar med 2 dl apelsinjuice i cirka 15 minuter. Mixa slät med en stavmixer och häll upp i en glasburk. Servera tillsammans en god ostbricka.

//L

Födelsedagsfrukost


Idag är det min kära mammas födelsedag och jag har den turen att få fira den då hon tillsammans med pappa är på besök hos mig i helgen. Tidigt imorse smög vi upp och fixade en mysfrukost med nybakt bröd, färska jordgubbar, croissanter, kaffe,apelsin juice, yoghurt och havrehjärtan. I eftermiddag blir det prinsessbakelse. Grattis mamma!

 

//L

 


Brieost-tårta


En delikat brieost-tårta passar väl perfekt på buffébordet denna helg? Glad påsk på er!

Brieost-tårta

Ingredienser:
Brieost
Blandade nötter och torkad frukt
Honung

Gör såhär: Sätt ugnen på 200 grader och stoppa in brieosten tills den mjuknar, cirka 7-8 min. Ta ut brien ur ugnen och lägg på nötter och torkad frukt. Ringla över honung och servera varm.

// L

Bananasplit våfflor




Toppa valfria våfflor med detta och jag lovar er att ni har hejdundrade goda Bananasplit våfflor!

//L

Turkisk yoghurt med bär, nötter och frön

Hemma i Umeå på käraste Humlevägen. Morgonstund har guld i mun!

Hallon, björnbär och lingon med turkisk yoghurt, frön, nötter, torkade tranbär, kokos och kanel

//M

Lyxig lättlagad räkpasta

I lördags lagade jag och Linda en sån himla god middag. Dessutom - vilket tål att tilläggas - allt som allt tog det max 10 minuter! Denna delikata rätt serverades med ett lagom syrligt italienskt vitt vin.

Lyxig lättlagad räkpasta
ca 2-3 personer

Ingredienser
1 frp färsk pasta, spenat
ca 400 g skalade räkor
2 dl crème fraiche
ca 1/2 burk Pesto Arrabbiata (av soltorkade tomater, paprika och röd chili)
Färsk spenat
Körbärstomater

Gör så här
Koka upp vatten i en kastrull och crème fraichen i en annan. Tillsätt pastan i den kokande vattnet och låt koka 2-3 minuter. Tillsätt räkorna i kastrullen med crème fraiche och klicka ner en stor sked pesto. Låt puttra tills pastan är klar. Skölj spenaten och halvera tomaterna. Servera! Lätt som en plätt och hejdundrandes gott.

//M

Sunny-Snowy-Sunday Breakfast

Söndagmornar kan allt vara bra sköna ibland..
//M

RSS 2.0