Barnyard- London

Barnyard är en nyfunnen guldklimp här i London. En supermysig liten resturang inredd som en modern lada som ligger på Charlotte Street i Fitzrovia. De hade en härlig meny där vi provade en bowl med granola, turkisk yoghurt toppad med inlagd rabarber och övveraskande nog- torkad lavendel. 
 
Besök Barnyard här; http://www.barnyard-london.com
 
/Linda

Chiapudding med Blåbärssmoothie

 
 
Chiapudding med Blåbärssmoothie
 
Ingredienser, 1 portion.
 
Chiapuddingen:
3 msk chiafrön
1 dl mandelmjölk
1 nypa vaniljpulver
 
Blåbärssmoothien:
fryst blåbär
fryst banan
kesella
vaniljproteinpulver
 
Gör såhär:
Blanda chiafröna men mjölken och vaniljpulvret. Rör om igen efter en kvar och låt svälla i kylen över natten.
Mixa ingredienserna till blåbärssmoothien och lägg denna över chiapuddingen och toppa med ytterligare lite chiafrön och blåbär sen är härligheten redo att avjutas!
 
/Linda
 

Raw Hallon-Cashewcheese Cake

Fräsch och delikat, denna råa cheesecake smälter i munnen och är packad med näringsrika godsaker!
 
Hallon-cashewcheese cake
 

Ingredienser, 2 små pajer:


2,25 dl cashewnötter (blötlagda över natten)
1 msk citronsaft
½ dl kokosmjölk 
1 msk honung 
0,45 dl hallon färska eller frysta
0,75 dl urkärnade dadlar (blötlagds över natten)
½ dl mandlar

 

Gör såhär: Gör botten först först - placera dadlarna och mandlarna i matberedare och mixa för till en klibbig blandning. Bred ut blandningen i formarna. Placera sedan cashewnötterna i matberedaren tillsammans med citronsaft, kokosmjölk och rå honung och mixa till en slät kräm. Häll cashew blandningen i formarna på toppen av botten, och fördela det jämnt. Lägg hallon (och om du vill - tillsätt en tesked honung eller agavesirap) i matberedare och mixa till en puré. Toppa cheesecaken med hallonpurén och låt frysa i minst 3 timmar. Låt dem stå i rumstemperatur i cirka 15 minuter till dess att den kan lätt skäras. Voilá!

 

/Linda


Raw vanilj-bovetegröt med hallonkräm

En återkommande favorit- underbart söt, god och mättande morgongröt!
 
Raw vanilj-bovetegröt
 
Ingredienser:
1,5 dl blötlagt helt bovete (lägg i en vatten med skål över natten)
1 banan
2 dadlar
1 msk kokosolja
ekologiskt vaniljpulver
 
Topping
hallon
 

Så här gör du: Skölj bovetet och lägg dom i en matberedare eller använd handmixer. Mixa bovetet med resten av ingredienserna tills det blir en slät gröt. Servera i en skål och toppa med hallonen.

 

/Linda

 

Tutti Frutti Smoothie

En uppiggande smoothie med tre härliga lager. Perfekt när man inte kan bestämma sig vilken smak man är mest sugen på!
 
Tutti Frutti Smoothie
 
Ingredienser, 1 smoothie
 
Grön smoothie- Avokado & banan
1/2 Avokado
1/2 banan
 
Rött smoothie- Hallon
1 dl kesella
1 dl hallon
1 krm vaniljpulver
 
Gult smoothie- Mango
1 dl kesella
1/2 mango
1 krm vaniljpulver
 
Gör så här:  Börja med att mixa ingredienserna till det gröna lagret och lägg i botten av ett glas, rengör sedan mixern och gör den röda smoothien och lägg på den gröna och slutligen den gula. Toppa med granola eller som här, hackade hasselnötter och en skiva kiwi.
 
/Linda
 

Raw snö-chokladbollar

Äntligen har kylan och frosten kommit till Västerbotten, detta inspirerade mig till göra en sats snö-chokladbollar. Raw är dem också vilket innebär att de är fria från gluten, laktos, mejeriprodukter och raffinerat socker. Gott som gör gott!
 

Raw snö-chokladbollar
cirka 20 st små eller 12st stora

 

Ingredienser:

12 st färska dadlar
1,5 dl sötmandel
2 dl naturella cashewnötter
3 msk kokosgrädde
1 dl raw kakao (eller vanlig)
1 tsk vaniljpulver
1 msk kallt kaffe
1 krm salt
2-4 msk vatten
Kokosflingor eller krossade pumpafrön

 

Gör så här: Mixa mandlarna i en matberedare, tillsätt sedan alla övriga ingredienser förutom kokosflingor. Tillsätt några matskedar vatten så att smeten blir geggig men samtidigt går att forma till bollar och rulla i kokos. Låt stå en stund i kylskåpet så de blir kalla och goda.

 

Ps. Går utmärkt att förvara i frysen, plocka fram 10 minuter innan servering så är de perfekt tinade och kalla.

 

/Linda


Blåbärssmoothie med yttersjöblåbär

Med höga förhoppningra planterade jag i somras en blåbärsbuske i mammas trädgård men en solfattig sommar gav dessvärre ingen storskörd.. Toltalt cirka åtta blåbär (dock väldigt stora och fina) blev utdelningen. Tre av dessa åt vår lilla hund Asta upp och de resterande fem fryste mamma och pappa in så jag skulle få dom när jag kom hem på besök. I morse upptäckte jag dessa guldkorn i frysen och gjorde denna smooothie.
 
Nästa år hoppas vi på en solig och varm sommar, både för vår egen del men även för min lilla blåbärsbuskes del.
 
Blåbärssmoothie med yttersjöblåbär, 
 
Ingredienser:
1 fryst banan
1 dl frysta blåbär (egenodlade eller köpta)
1 dl mandelmjölk
1 tsk mandelsmör
1 krm vaniljpulver
 
Gör så här: Mixa i en blender och servera i ett vackert glas, simple as that!
 
/Linda
 

RSS 2.0