Raspberry breakfastpie

I bland behöver man en lite extra lyxig frukost för att ta sig an dagens utmaningar helt enkelt.
 
Raspberry breakfastpie
 

Ingredienser (1paj):
Havregryn 1½ dl
Yoghurt 2 msk
Hallon
Valfritt, kanel och kardemumma

 

Gör såhär: Sätt ugnen på 150 grader. Blanda havregryn och yoghurt till en smulig deg.  Lägg hallon i botten av en ugnssäkerform (ringla över lite honung om du vill ha den lite sötare). Häll sedan över havregrynsblandningen över. Ställ in i ugnen i ungefär 20 minuter, kanske lite lite till.

// L

 

 


Raw bovetegröt med äpple och lingon

Måndag morgon. En kanonstart på veckan med denna bovetegröt! Se även Lindas variant.
 
Raw bovetegröt med äpple och lingon
1 portion

Ingredienser
1 dl helt bovete
1 msk hela linfrön
Kanel, kardemumma, ingefära
Äpple
(Frysta) lingon
 
Gör så här
Kvällen före: lägg bovetekärnorna i en skål med vatten. Låt stå i kylskåpet och svälla över natten.
 
På morgonen: Häll bort vattnet och skölj igenom bovetekärnorna ordentligt. Hacka ett äpple och mixa ca 3/4 av det tillsammans med bovetet, linfrön och kanel, kardemumma och ingefära. Lägg upp gröten i en skål eller i ett glas. Toppa med äpple och lingon. 
 
/M
 
 
 

Grovgröt med lingon och päron

Gröt är gott! Värmande och mättande i snöiga vintertider. Här kommer en grov variant med raspiga rågflingor och härliga havregryn, med god smaksättning av mustiga kryddor som kanel, kardemumma och ingefära, samt syrliga lingon och friska päron. Sist men inte minst, toppat med en klick mjuk och len kesella. Låter gott va? Japp, det är det också!
 
Grovgröt med lingon och päron
1 portion
 
Ingredienser
0,75 dl rågflingor
0,75 dl fiberhavregryn
1 msk hela linfrön
ca 2,5 dl vatten
Kanel, kardemumma, ingefära
Päron
(Frysta) lingon
Kesella
 
Gör så här
Mät upp ingredienserna och koka upp gröten. Dra kastrullen av plattan och låt stå en stund. Lägg ner de frysta lingonen så att de får tina i den varma gröten. Smaksätt med önskad mängd av kryddorna. Hacka päronet och blanda ner. Lägg upp gröten i en djuptallrik och klicka på lite kesella.

Med förhoppning om en god start på dagen!
 
/M
 

Glädje i en frukostskål

En färgglad frukostskål ger en glädjefull start på dagen! Tänk så mycket man älskade att färglägga teckningar när man var liten (vilket i och för sig är fritt fram att göra även två decennier senare) men utlopp för dessa kulöra aktiviteter kan man även få genom att addera regnbågens färger till morgonens frukost. Passade nog är det ju dessutom så att färg = frukt = vitaminer vilket inte bara leder till ögongodis utan likväl behagar smaklökar såväl som immunsystem. Så nu när vinterkylan hägrar, pigga upp dig med en färgbomb till frukost!
 
/M
 
 

Raw Brownie

 
Denna brownie är en chokladälskares dröm!!
Receptet har jag hittat i boken "Kärlek vatten och snabbmat"
 
RAW BROWNIE 
 
Botten: 
 
5 dl valnötter
5 msk kakao 
2 msk kokosolja
2 msk honung (eller agave sirap)
15 st dadlar 
 
Topping: 
 
5 st dadlar
1 dl vatten
4 msk honung
1 tsk vaniljpulver
2 avokado
1 dl kakao 
 
Gör såhär: 
 
Finhacka valnötterna i matberedaren och tillsätt övriga ingredienser till bottnen. 
 
Bred ut bottnen på en skärbräda. Blanda dadlar, vatten, vanilj, och honung i en matberedare. Tillsätt avokado och kakao och kör till en krämig konsistens. Nu är toppingen klar.
 
Bred ut toppingen jämt över bottnen. Dela kakan med en kniv. Garnera gärna med valnötkärna på eller färska bär. 
 
//L

Gyllene fruktsorbet

 
En frisk och god sorbet som mixas i hop på ett ögonblick. Annanas, papaya och mango gör denna till en strålande vacker och gyllene dessert! 
 
Gyllene fruktsorbet
 
Ingredienser:
(Valfria mängder beroende på portioner)
 
fryst annanas
fryst mango
fryst papaya
färska dadlar
 
Topping:
kakao nibs 
skivade färska apelsiner
 
Gör så här: Mixa den frysta frukten tillsammns med dadlarna i en hushållsmaskin eller blender. Lägg upp sorbeten i fina skålar. Skiva apelsinen och toppa sorbeten med den och med kakaonibsen. Servera och njut på direkten!
 
//L
 
 

RSS 2.0