Ugnsbakad äppelgröt

Ett sätt att vardagslyxa havregrynsgröten på såhär en morgon mitt i veckan utan att behöva ta till stora medel. Förbered gröten och låt den vila i ugnen medans du tar dig en dusch.
Prova, för visst känns morgonen genast lite mer glimmrande? 
 
Ugnsbakad äppelgröt, 1 portion
 
Ingredienser:

1 dl havregryn (glutenfria eller vanliga)
1/2 dl mjölk
1 tsk kanel
2 msk äppelmos (eller en mosad halv banan)
1/2 rivet äpple
 
Gör såhär: Sätt ugnen på 225 grader. Blanda ihop alla ingredienser och häll ner i en portionsform smörjd med kokosolja. Sätt i ugnen i 12-15 minuter. Servera med keso eller grekiskyoghurt och äppelskivor.
 
//L
 
 
 

Berrybliss

Ett underbart och vitaminberikande sätt att starta en Lördagsmorgon på! En frukostskål med lager av hallon, blåbär, vanilj och honungsrostade havregryn.
 
Berrybliss
 
Ingredienser:

Frysta blåbär
Frysta hallon
Banan
Kesella
Vaniljpulver (Bourboun och inte vaniljsocker)
Vaniljprotein
 
Tillbehör:
Honungsrostade havregryn
 
Gör såhär: Mixa de frysta hallonen,lite banan, kesellan och vaniljpulvret i en mixer till en tjocksmooothie liknande kräm. Lägg i botten på en skål. Blanda sedan frysta blåbär, kesella, vaniljpulver och vaniljprotein till en kräm. 
Lägg först ett tunt lager med honungsrostade havregryn i skålen och lägg sedan på blåbärskrämen. Toppa med ytterligare lite havregryn och bär. Voilá!
 
//L
 
 
 

Äppelpaj med mandelmjöl och stevia

Hösten är ju så otroligt mysig! Jag skulle vilja krypa upp i soffan, omgiven av tända ljus, goda vänner och gott fika varenda kväll och bara mysa. Här är receptet på en äppelpaj med mer hälsosamma inslag som är himla god!  One apple a day..
 
Äppelpaj med mandelmjöl och stevia

Ingredienser:
 
Pajdeg:
125 gram smör
2½ dl mandelmjöl
1½ dl fiberhavregryn
½ dl stevia
ca ½ dl kallt vatten

Fyllning:
4 små äpplen
kanel
stevia

Gör såhär: Blanda ihop smör, havregryn, mandelmjöl, stevia och vatten till en smuldeg. Rör ihop den så snabbt du kan. Låt den stå och kallna i kylskåp en stund.
 
Skölj och skär äpplena i mindre bitar. Smörj en form med smör och fördela äppelbitarna där. Strö över stevia och kanel, fördela sedan pajdegen jämnt över äppelbitarna.
Ställ in i ugnen på 175 grader i ca 25-30 minuter.

Jag serverade denna gång med Oatleys havre-vaniljsås. Kan även tänka mig att vaniljkesella eller vaniljglass fungerar utmärkt.
 
//L

RSS 2.0