Söta våfflor med cashewgrädde

Påskhelgen kommer för min del bjuda på många långa härliga frukostar tillsammans med familjen. Jag ska verkligen göra dessa glutenfria våfflor till mina älskade och servera denna delikata cashewsgrädde till. Yummie!
 
Cashewgrädde
 
Ingredienser:

2 dl cashewnötter
0,5-1 dl vatten
1 tsk ekologiskt vaniljpulver
1 moget päron

 
Gör så här: Lägg cashewnötterna i blöt i minst fyra timmar. Mixa sedan dem och vaniljpulvret och sedan mixa ihop med vattnet till en slät gräddig smet. Späd med mer vatten om det behövs.
 
 
/Linda 

Ljuvliga japanska smaker

Förra lördagen uppe i kära UÅ lagade jag och fröken V denna "Throwback Tokyo"-middag. Perfektionistiskt delikat. Om man får säga det så fint. En fröjd för ögat, smaklökarna och själen!
 
Om denna middag skulle namnges skulle det bli något i stil med "Japansk tapas i raw-format", eller "Raw japansk bibimbap" - ja, det senare kanske låter snyggt.
 
Ingredienslistan kanske låter lång men är i själva verket enbart ett hopplock av allt möjligt gott och Japan-inspirerat. Och ordet 'raw' kommer in i bilden eftersom middagen i princip inte tillagades. Förutom att rosta sesamfrön i stekpanna och vitlökssteka svampen så krävdes ingen tillagning alls. Så på så vis var denna middag mycket enkel och "clean". Väldigt fräscht och gott. Dessutom väldigt japanskt. Det vill säga: låt smakerna i råvarorna tala (/smaka) för sig själva. Äkthet och kvalitet. Oja.
 
Raw japansk bibimbap
 
Ingredienser
Sashimi-lax
Rättika
Rödbeta
Morot
Svamp
Böngroddar
Morot
Avokado
Vitkål
Alfalfagroddar
Mango
 
Japansk soja
Sesamolja
Sesamfrön
Vitlök
Wasabi-tångrom
 
Gör så här
Använd en vass kniv och skär sashimilaxen i fina skivor. Blanda soja och sesamolja och låt laxskivorna dra i marinaden medan de övriga ingredienserna förbereds. Låt även böngroddarna ligga i marinad med soja, sesamolja och vitlök. Hetta upp olja i en stekpanna och pressa ner en vitlöksklyfta. Lägg i svampen och låt bli varm. Skär morot och rättika med mandolin. Riv rödbeta och strimla vitkål. Skär avokado och mango. Lägg upp allt i skålar. Plocka, ät och njut! 
 
/M

RSS 2.0