Raw Hazelnut & Chai Brownies

En goding jag gjorde tidigare i höst men som inte pulbicerats är Green Kitchen Stories "Raw Hazelnut & Chai Brownies". Härligt sega och med skön blandning mellan sötma och kryddighet! 
 
 
Raw Hazelnut & Chai Brownies, 12 st

 

Ingredienser:

5 dl färska dadlar, urkärnade
4 msk extra virgin kokosolja, rumstemperatur
2 msk lönnsirap
6 msk kakao
1/2 tsk mald vanilj eller vaniljextrakt
3 chai tepåsar, (eller din favorit te blandning) skär dem öppna
2 msk linfrön eller chiafrön
1 nypa havssalt
1,2 dl hasselnötter, grovt hackade

 

Så här gör du: Lägg alla ingredienser, utom hasselnötterna, i en matberedare. Blanda slätt och pausa för att skrapa ner blandningen med en sked ett par gånger. Lägg i hackade hasselnötter och knåda en "deg" för hand. Täck en brownie form med plastfolie och tryck ner degen till ca 1/2 tum (1,25 cm) hög. Gnid lite kokosolja på händerna för att förhindra att degen inte fastnar. Sätt kakan i kylskåpet och låt den inställd för en minst en halvtimme. Skär brownien i stora bitar, pudra med kakaopulver och strö över hasselnötter.

 

/Linda

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0