Lillasysters plättar med hallonkesella

Hur lyxigt är det inte att vakna upp en söndagmorgon hos sin lillasyster som står i köket och steker plättar!?
Det fick jag göra i helgen och som jag njöt, hon är en pärla!
Lillasysters plättar
Ingredienser:
1 banan
2 ägg
1/2 dl havregryn
1/2 dl mjölk
1/2 skopa proteinpulver (tror hon hade jordgubbssmak)
Till servering:
Hallonkesella
Gör såhär: Blanda alla ingredienserna i en bunke och vispa noga. Stek sedan som plättar i en klick kokosolja.
//L
Blåbär och bananpaj med crumble

En himmelskt god paj med smaker av blåbär, banan, dadlar och kanel som förgyllde vår lördagseftermiddag!
Blåbär och bananpaj med crumble
Ingredienser:
Fyllning:
6 st skivor banan
4,5 dl blåbär
kanel
Crumble:
2,25 dl mandlar
2 teskedar kanel
4,5 dl urkärnade färska dadlar
2,25 dl mandlar
1 msk lönnsirap
3,5 dl havregryn
Gör såhär:
Lägg bananskivorna i botten på en ugnssäker form och strö över blåbären. Toppa med kanel och baka i ugnen cirka 10 minuter på 180 grader.
Medans fyllningen är i ugnen mixa då dadlarna, mandlarna och kanelen till crumlblen i en matmixer till en kladdig massa. Tillsätt sedan sirapen och havregrynen och mixa igen.
Lägg sedan crumblen på fyllningen och baka i ugnen ytterligare 10 minuter innan den är färdig att serveras.
//L
Auberginelasagne med ugnsbakade tomater och svalkande dragonkräm

En otroligt god vegetarisk auberginelasagne. Smakerna var i en härlig balans där de söta ugnsbakade tomater och den krämiga, svalkande dragonsåsen gjorde det där lilla extra.
Tips! Vi drack ett kryddigt & mustigt rött vin till maten vilket var mycket gott.
Auberginelasagne med ugnsbakade tomater och svalkande dragonkräm
Ingredienser, 4 portioner
1 st. Zucchini
1 st. Aubergine
Ratatoulliefyllning:
4 Plommontomater
2 Gula lökar
10 g Timjan
1 Vitlöksklyfta
Salt och peppar
50 g Parmesan
Garnering:
4 st. cocktailtomater
salt, peppar och socker
1 msk Olivolja
50 g Machésallad
Dragonkräm:
30 g Färsk dragon
1½ dl Crème fraiche
1½ dl Yoghurt
1. Sätt ugnen på 100°. Dela cocktailtomaterna och lägg på bakplåtspapper. Salta, peppra och sockra tomaterna, avsluta med att ringla över olivoljan och torka i ugnen i ca 1 timme. Servera tomaterna ljumma.
2. Hacka lök och vitlök och stek på låg temperatur tills löken blivit genomskinlig.
3. Skålla och skala plommontomaterna. Hacka dem sedan och låt koka samman med löken tills ratatouillen har en bra konsistens.
4. Smaka av fyllningen med salt och peppar.
5. Skiva aubergine och Zucchini i tunna skivor. Riv parmesan och plocka timjanen.
6. Varva aubergine och zucchini, fyllning, timjan och ost som en lasagne i en ugnssäker form. Baka av i ugnen 200° i ca 30 min.
7. Mixa dragonen tillsammans med crème fraiche och yoghurt.
8. Servera lasagnen med de torkade tomaternaoch dragonkrämen.
2. Hacka lök och vitlök och stek på låg temperatur tills löken blivit genomskinlig.
3. Skålla och skala plommontomaterna. Hacka dem sedan och låt koka samman med löken tills ratatouillen har en bra konsistens.
4. Smaka av fyllningen med salt och peppar.
5. Skiva aubergine och Zucchini i tunna skivor. Riv parmesan och plocka timjanen.
6. Varva aubergine och zucchini, fyllning, timjan och ost som en lasagne i en ugnssäker form. Baka av i ugnen 200° i ca 30 min.
7. Mixa dragonen tillsammans med crème fraiche och yoghurt.
8. Servera lasagnen med de torkade tomaternaoch dragonkrämen.
// L