Bananbröd med julkryddor och mandel

Detta är ett saftigt, fiberfylld och mättande bananbröd. För att inte tala om hur fantastiskt gott det är, vilket gör att det kan ätas både som bröd likväl som kaka. Detta recept ger ett bröd. Ett liknande recept på bananbröd hittas här.
Bananbröd med julkryddor och mandel
Ingredienser
4-5 dl filmjölk, eller naturell yoghurt
1 dl grahamsmjöl
1 dl rågmjöl
1 dl kruskakli
1 dl havregryn/rågflingor
½ dl linfrön
½ dl kokosflingor
2-3 st bananer
2 tsk bikarbonat
1 tsk salt
1 msk kanel
1 tsk kardemumma
1 tsk ingefära
1 krm malen nejlika
Brödform
Matfett till brödform
Kokosflingor/kruskakli/linfrön
Gör så här
Sätt ugnen på 200 grader (175 varmluft). Blanda mjöl, gryn, kli och linfrö. Tillsätt salt, kanel och kardemumma. Mosa bananerna och tillsätt både dom och yoghurten. Blanda ihop allting väl. Smörj och bröa en två liters brödform. Klicka ner smeten och strö över lite kokosflingor. Grädda i ugnen i ca 35 minuter.
/M
Det ser så gott ut och gott med julkryddor i!
Bananbröd är underbart gott! Jag måste också testa julvarianten av det=)