Bananbröd

Bananen är inte bara en god energikälla, den är bevisat bra för hjärtat och naturligt lugnande så varför inte använda den som bas i bröd? Summan av detta recept är ett bröd med en knaprig skorpa och ett mjukt och saftigt innehåll.
 
Bananbröd, 2st
 
Ingredienser:
4-5 st bananer
2 1/2 dl nötter (tex paranötter,mandlar eller valnötter)
3 dl vetegroddar
2-3dl fullkornsdinkelmjöl
1 dl fiberhusk
1 dl solrosfrön
1 dl pumpafrön
4 tsk bikarbonat
1 tsk salt (eller en nypa flingsalt)
5 msk linfrön
500g kesella/kvarg
1 dl honung
 
Gör såhär: Sätt ugnen på 200 grader. Börja med att mosa bananerna och hacka nötterna. Blanda sedan alla torra ingredienser i en bunke. Tillsätt sedan /kvarg, honung, de hackade nötterna & bananerna. Häll ner smeten i två smorda, avlånga brödformer, strö över solros-& pumpafrön samt kanel över brödet. Tryck ned fröna lite så dem fastnar. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 45-50 minuter. Pensla brödets yta lite lätt med vatten då och då, för att dem inte ska brännas vid. Om brödet trots detta börjar brännas lägg då på folie och fortsätt grädda. Då brödet har fått en fin brun färg och fortfarande är rätt så mjukt så vet du att det är färdigt och redo för att avnjutas.
 
//L

Kommentarer
Postat av: Amy's piece of cake

Ser jättegott ut, måste jag testa!

2012-10-21 @ 15:31:27
URL: http://amyspieceofcake.se/
Postat av: Marja - Baka Sockerfritt

Mums, jag har aldrig bakat bananbröd. Det låter jättegott!

2012-10-21 @ 20:25:50
URL: http://bakasockerfritt.blogg.se/
Postat av: Anonym

Åh Linda, himmel så sugen jag blev på bananbröd nu!

2012-10-23 @ 16:36:31

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0