Rödbetshummus

Igår testade jag att göra hummus med rödbetor - och vilken smaksensation det blev! Så denna delikata och vackert rosafärgade kikärtsröran kan jag varmt rekommendera.
Rödbetshummus
Ingredienser:
3 st färska rödbetor
300 g kikärtor (kokta och avrunna)
3 msk vatten
1 msk olivolja
0,5 msk sesamolja
2 st vitlöksklyftor
2 msk pressad citronsaft
1 msk spiskummin
2 tsk koriander
1 tsk cayennepeppar
Salt och peppar
Gör så här:
Skala rödbetorna och skär dem i mindre tärningar. Antingen kan de grillas i ugnen på grillvärme, ca 10 minuter eller kokas, ca 20 minuter. När de känns mjuka är de klara. Mixa då rödbetorna med kikärtor, en skvätt vatten och olivolja. Blanda i resten av ingredienserna och smaka av. Servera som tillbehör på buffé, som dip till grönsaksstavar eller på ett gott bröd. Jag valde surdegshårdbröd och det blev verkligen supergott! Jag provade även med att först lägga ett lager keso på brödet och sedan hummusen, även det blev tiptop.
Kommentarer
Postat av: Ia
Ohh viklet spännande recept!Måste testas - vad äter man den godast till?
Trevlig helg!
Postat av: Maria
Förslagsvis på en skiva gott och grovt bröd! Men du kan äta den precis som vanlig hummus, dvs. på vilket sätt du än brukar äta den kan jag nästan lova att det blir gott :)
/Maria
Postat av: Vicki
Inne och kikar i din blogg. Sätter ett litet tassavtryck efter mig.
Tycker det är så roligt och trevligt när jag hittar bloggar med bak&mat tips.
Trevlig helg,vicki
Postat av: Eleonore
Vilken mysig blogg du har med en massa gott! :)
Ja tycker absolut du ska prova receptet!
Postat av: Elina
Vad kul att du också pluggar i Uppsala! :) Och det där ser ju jättegott ut btw!
Postat av: Mårtenssons kök
Fina bilder du har här! Otrolig fin färg det blir på hummusen.
Trackback