Krämig risotto med skogssvamp

En höstig och krämig Risottto fick sätta guldkant på en lite kylig septemberkväll. 
 
Krämig risotto med skogssvamp, 4 portioner
 
Ingredienser:
1 l kokhett vatten
1 msk kycklingfond
2 msk smör
1 msk olivolja
1 msk valnötsolja
1 medelstor lök, finhackad
10 små sparrisar, hackade i bitar
3 1/2 dl arborioris
1,25 dl vitt vin
150 g blandad skogssvamp
1 dl fint riven parmesan
salt & nymalen svartpeppar
extra parmesan att strö över vid servering
 
Såhär gör du: Skala och hacka lök, vitlök och fänkål fint. Smält smör och olja i en rymlig gryta och fräs grönsakerna någon minut under omrörning. Tillsätt riset och blanda om. Sänk värmen till medelhög.
 
Häll på vinet och fortsätt röra. Tillsätt sedan kycklingfonden och rör tills den sugits upp av riset. Fortsätt att tillsätta vatten, lite i taget under om-rörning, tills riset är mjukt men med en liten kärna i mitten. Det tar cirka 15-20 minuter.
 
Fräs den blandade skogssvampen i smör tills den är gyllene. Salta och peppra. Blanda därefter ner den i risotton tillsammans med parmesanen. Smaka eventuellt av med lite mer salt och peppar. Toppa risotton med mer svamp och lite flagad parmesan.
 
/L
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0