Plum Cardamom Compote with Coyo

Plommon är både fina, goda och i säsong, därför fick de förgylla denna helgfrukost genom denna kompott smaksatt med kardemumma- höstmys!
Plum Cardamom Compote
Ingredienser:
1dl vatten
1 msk vaniljbönpasta
1 tsk vaniljpulver
1/2 tsk kardemumma
8 stora plommon, skalade och skurna i 8 bitar var
1 msk vaniljbönpasta
1 tsk vaniljpulver
1/2 tsk kardemumma
8 stora plommon, skalade och skurna i 8 bitar var
Tillbehör:
coyo (kokosyoghurt)
granola
kakaonibs
Så här gör du: Blanda vatten och honung, värm upp under omrörning. Blanda i vaniljpulver och kardemumma och tillslut plommonen och låt sjuda i 10 till 15 minuter, eller till vätskan blivit lila och sirapsaktig men plommonen är fasta. Låt plommonkompotten svalna. Vid servering, lägg kompotten i botten på glas och toppa med coyo, granola och kakao nibs.
Kompotten kan förvaras i kylen i cirka 5 dagar.
/L & V
Kommentarer
Trackback