Blåbärsscones- gluten-och laktosfria

Höstmysig söndagsmorgon med nybakta blåbärsscones. Nog är den fin allt hösten!
 
Blåbärsscones, fria från gluten och laktos
 
Ingredienser, ca 2 personer
 
2,5 dl havregryn
ca 2 dl havremjöl
ca 2,5 dl rismjöl
1 msk kokossocker eller annan valfri sötning (kan uteslutas)
1 tsk salt
1 tsk ekologiskt vaniljpulver
2 tsk bakpulver
1,5 tsk fiberhusk
50 g laktosfritt smör
3,5 dl havremjölk eller annan valfri mjölk
1 dl frysta blåbär

Gör så här: Sätt ugnen på 250°C. Blanda alla torra ingredienser väl för sig i en bunke. Tillsätt smör eller kokosolja och finfördela det snabbt i mjölblandningen med fingrarna. Tillsätt havremjölken och rör snabbt ihop degen med en slev. Låt degen svälla i ca 10 minuter. Forma runda bröd och placera på en plåt med bakplåtspapper. Nagga ytan med en gaffel, stoppa i blåbären och grädda i ca 20-25 min mitt i ugnen.

/Linda

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0