Lyxig chokladfondant med hallonsås
Lyxig chokladfondant med hallonsås
Ingredienser
Chokladfondanter
200 g mörk, mjölkfri choklad (minst 70 %)
150 g kokosolja (gärna virgin), plus lite extra för smörjning av formarna
4 ägg
1/2-1 tsk vaniljpulver
1 krm salt
4 msk agave sirap
4 tsk kakaopulver
Hallonsås
2 dl frysta hallon
lite vatten
Så här gör du:
Chokladfondanterna: Värm ugnen till 180 °C. Smörj ca 6 st cocotteformar med kokosolja. Klipp ut rundlar av bakplåtspapper som passar bottnarna av formarna och tryck i innan du häller i smeten om du vill kunna vända ur fondanterna ur formarna. Smält choklad och kokosolja på låg värme över vattenbad . Rör om låt sedan svalna en stund. I en skål, vispa ägg, vanilj , salt och agave med en elvisp till en ljus och fluffig konsistens, ungefär fem minuter. Häll chokladen sakta ner i äggsmeten under vispning. Sikta kakao och över och blanda försiktigt. Häll smeten i förberedda cocotteformarna (de ska fyllas ungefär till hälften eller något högre) . Placera formarna på en plåt och ställ in i ugnen. Grädda i ca 8-12 minuter, beroende på storlek och mängd i formarna. Servera fondanterna genast.
Hallonsåsen: Mixa de upptinande hallonen med lite vatten i en blender tills det bildar en sås. Pensla på tallrikar innan du lägger på de färdiga chokladfondanterna.
/L