Smakrik gröt med morot och äpple

Hej Kaneläpple!
Maria här. Long time no seen. Hoppas du inte glömt mig. Tänkte det var dags för ett inlägg.
Går rakt på sak. Gröt är gott. Lika sant som alltid. Sedan kan det ibland vara godare än gott. Exempelvis som stunder när jag avnjuter denna - favoritgryn och favoritkryddor kombineras med riven morot och äpple. Toppas med kvarg och färskt fikon. Tjing.
Smakrik gröt med morot och äpple
1,5 dl havre/råggryn
3 dl kokande vatten
Hela linfrön
1 morot
1 äpple
Kanel, kardemumma, ingefära
Koka upp vatten i vattenkokare. Lägg gryn och frön i en kastrull och häll över det kokande vattnet. Låt dra några minuter. Sätt sedan på plattan och koka upp gröten. Krydda. Låt gröten svälla en stund. Riv morot fint och äpple grovt. Blanda sedan i gröten och värm upp igen. Smaka av och låt svälla ytterligare någon minut.
Servera gröten med en klick kvarg och färska fikon.
Med önskan om en god morgon,
Maria
Kommentarer
Trackback