Äppelmuffins med kokos

Portioner: Ger 12-14 muffins
400 g kokta vita bönor (avrunnen vikt)
4 msk kokosolja
1 krm salt
4 msk honung
1 tsk fiberhusk
3 äpplen
1 dl mandelmjöl
1 dl riven kokos
2 1/2 tsk kanel
1 tsk vaniljpulver
2 tsk bakpulver
4 ägg
4 äggvitor
1 dl hackade rostade valnötter (original receptet har hasselnötter)
Så här gör du:
Sätt ugnen på 175°C.
Skölj bönorna noga.
Mixa bönor, olja, salt, honung och fiberhusk till en slät smet i mixer eller matberedare.
Dela och kärna ur äpplena. Riv det ena äpplet, skär de 2 andra i tunna klyftor.
Rör ner rivet äpple, mandelmjöl, kokos, kanel, vaniljpulver och bakpulver i bönsmeten.
Vispa ägg och äggvitor fluffigt, ca 3 minuter. Blanda försiktigt ner i smeten.
Sätt muffinsformar i en muffinsplåt och fyll med smet till ⅔. Stick ner äppelklyftor och strö över hasselnötter.
Grädda i mitten av ugnen ca 25 minuter. Kontrollera med provsticka, det ska inte vara kladdigt inuti. Låt svalna.
/Linda