Krispiga grönkålschips

Underbart krispiga, goda och näringsboostade grönkålschips med vitklök och cashew!
 
Krispiga grönkålschips
 
Ingredienser:

Grönkål

2 vitlöksklyftor

2,5 dl cashewnötter

2 msk tsk lökpulver

1 tsk cayennepeppar

1 tsk paprika pulver

Salt och peppar

 

Så här gör du: Blötlägg cashewnötterna i några timmar. Häll av allt vatten förutom 2 msk. Kör alla ingredienser i en matberedare.

Tvätta grönkålen och slå av eventuellt vatten. Dela upp den i mindre bitar (chipsstorlek) och ta bort stjälkarna (går att användas till juice eller smoothies)

Lägg allt i en skål och häll över cashewblandningen. Blanda ordentligt tills alla chipsen är ordentligt täckta. Enklast är att krama grönkålen med händerna.

Grädda i ugnen på 200 grader tills chipsen är torra. Håll koll så att de inte bränns vid. Låt svalna.

 

/Linda

 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0