Krispiga grönkålschips

Underbart krispiga, goda och näringsboostade grönkålschips med vitklök och cashew!
Krispiga grönkålschips
Ingredienser:
Grönkål
2 vitlöksklyftor
2,5 dl cashewnötter
2 msk tsk lökpulver
1 tsk cayennepeppar
1 tsk paprika pulver
Salt och peppar
Så här gör du: Blötlägg cashewnötterna i några timmar. Häll av allt vatten förutom 2 msk. Kör alla ingredienser i en matberedare.
Tvätta grönkålen och slå av eventuellt vatten. Dela upp den i mindre bitar (chipsstorlek) och ta bort stjälkarna (går att användas till juice eller smoothies)
Lägg allt i en skål och häll över cashewblandningen. Blanda ordentligt tills alla chipsen är ordentligt täckta. Enklast är att krama grönkålen med händerna.
Grädda i ugnen på 200 grader tills chipsen är torra. Håll koll så att de inte bränns vid. Låt svalna.
/Linda
Kommentarer
Trackback