Mugcake med semlans fantastiska smaker



Jag bli nästan lika överraskad varenda år av semmlands underbara smaker. Kardemumma, mandel och nått krämigt sött.. Jag tog essenserna av den klassiska semlans smaker och satt in i en lite mer hälsosam mugcake. Då funkar den ju lika bra som frukost en härlig söndagsmorgon!
Semmelmugcake
Ingredienser:
Mugcake:
1,25 dl (50g) havregryn malt till ett mjöl
1 msk kokosmjöl
1 tsk bakpulver
1/2 tsk kardemumma
1 msk lättkesella/kvarg
1 tsk vaniljarom
2 äggvitor
1/2 banan
2,5 msk valfri mjölk
1 msk kokosmjöl
1 tsk bakpulver
1/2 tsk kardemumma
1 msk lättkesella/kvarg
1 tsk vaniljarom
2 äggvitor
1/2 banan
2,5 msk valfri mjölk
Hemmagjord mandelmassa:
3 dadlar
2 msk mandelmjöl
1 msk Kokosgrädde
Topping:
en klick grekisk yoghurt
Så här gör du:
Mixa ihop dadlar, mandelmjöl och en skvätt kokosgrädde till en mandelmassakräm.
Mixa sedan ihop ingredienserna till muggkakan med en stavmixer. Häll hälften av smeten i en smord stor mugg eller skål. Tillsätt sedan en klick av den hemmagjorda mandelmassan och häll sedan över resten av smeten. Grädda i micron ca 2 minuter.
Ta ut mugcaken och vällt ut på ett fat och låt svalna något. Toppa med grekisk yoghurt och sprinkla över ytterligare lite kardemumma.
/Linda
Kommentarer
Trackback