Bananbröd med chia och kanel

 
 
En morgon här i juldagarna slängde jag i hop detta bananbröd och överraskade familjen på till morgonkaffet. Det är väldigt saftigt och gott och fungerar minst lika bra till eftermiddagskaffet.
 
Bananbröd med chia och kanel
 

Ingredienser, 1 bröd

5 stora övermogna bananer

2,25 dl mandlar

4,5 dl pekannötter

2,25 bovetemjöl eller brunt rismjöl

0,75 dl  lönnsirap

3 matskedar Chia frön

2 matskedar kanel

 

Gör så här: Börja med att förvärma ugnen till 145C. Blanda sedan mandlar och pekannötter i en matberedare så att de bildar ett mjöl, bör detta ta cirka trettio sekunder. När det är smidigt att ta bort mjölet och lägga till en bunke med bovetemjöl, lönnsirap, Chia frön och kanel, blanda dem alla tillsammans.

Mosa bananerna med en gaffel i en annan bunke och blanda sedan till en jämn smet med brödmixen.

Smörj en brödform med kokosolja och häll sedan i blandningen och låt det att grädda i ungefär en timme.

 

/Linda


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0