Nötfria Raw Tahini Caramel Cupcakes

Rawfood innehåller oftast mycket nötter, men dessa delikata cupcakes kan även nötallergiker njuta av!
Nötfria Raw Tahini Caramel Cupcakes
Ingredienser:
Botten:
1,25 dl pumpafrön
0,75 dl riven kokos
0,75 dl färska dadlar
1,5 msk kakako
1,5 dl lönnsirap eller agave sirap
Tahini Caramel:
1,5 dl färska dadlar
0,5 dl tahini
2 msk virgin kokosolja
Choklad topping:
3 msk smält virgin kokosolja
2 msk kakao
1/2 tsk ekologiskt vaniljpulver
Gör så här:
För botten; lägg pumpafröna i en matberedare och mixa tills det blivit mjöligt. Addera sedan resten av ingredienserna till botten och mixa tills det blivit en kakdeg.Pressa ut kakdegen i botten på små silikonbakformar. Ställ undan medan du gör din Tahini caramel.
För Tahini Caramel, placera alla ingredienser i matberedaren och mixa i hög hastighet till en fyllning. Lägg fyllningen jämt ovanpå bottnarna i formarna och låt ligga i frysen över natten eller åtminståne i några timmar.
Blanda sedan alla ingredienser till chokladtoppingen i en skål (det ska bli en rinnig konstistens) och häll över de kalla cupcaksen. Låt chokladtoppingen sätta sig innan du toppar med kakaopulver och kakaonibs alt riven mörk choklad.
/ Linda
Kommentarer
Trackback