Falafelwraps med mintyoghurt & tomatsalsa

Falafelwraps med mintyoghurt och tomatsalsa. Denna måltid tar sin lilla tid att göra men det är det helt klart värt. En fantastisk smakbomb från Honestly healthy (http://honestlyhealthyfood.com)
 
Falafelwraps med mintyoghurt & tomatsalsa
 
Ingredienser, 2 portioner:

Falafelwraps:
50 g malda linfrön
50 g sesamfrön
2 morötter, skalade tunt och skivade
2 portabellosvampar, fint tärnade
1/2 liten lök, finhackad
1 vitlöksklyfta finhackad
3 msk olivolja
en nypa himalyasalt
150 g pistagenötter
125 g mandlar
150 g solrosfrön, blötlagda i 30 minuter och avrunna
1 msk finhackad persilja
3/4 tsk malen spiskummin
1 tsk citronsaft
nymalen svartpeppar
 
Serveras med:
Isbergssallad som wraps
 
Gör så här:  Värm ugnen till 110 grader. Blanda de malda linfröna och sesamfröna i en skål och ställ åt sidan,
 
Blanda morötter, svamp lök, itlök och 2 matskedar av olivoljan i en separat skål. Tillsätt eb bypa salt och blanda väl. Lägg pistachnötterna, mandlarna och solrosfröna i en matberedare och kör tills det blir smuligt. Tillsätt nötblandingen till grönsaksblandningen, tillsammans med persilja, spiskummin och citronsaft. Blanda nogagrant och tillsätt svartpeppar efter smak. 
 
Forma blandningen till bollar. 3-4 cm i diameter. Rulla falafelbollarna i linfrö- och sesamblandningen så att de blir ordentligt täckta. Lägg dem på en plåt och låt dem stå i ugnen i ungeför 40 minuter, tills de är krispiga på utsidan med fortfarande fuktiga. 
 
Mintyoghurt:
250 g sojayoghurt
25 g myntablad
 
Gör så här:  Lägg yoghurten i en skål. Precis innan du serverar finhackar du myntan och rör ner den i yoghurten (hacka den inte innan, då svartnar myntan)
 
Tomatsalsa:
400 g tomater, fint tärnade
75 g rödlök, fint tänad
1 liten gurka, urkärnad och fint tärnad
1 röd chili, urkänrad och fint hackad
1/2 vitlöksklyfta, riven
2 msk olivolja
saften från 1 lime
 
Gör så här: Lägg alla ingredienserna i en skål och vänd försiktigt tills de är blandade.
 
Servera falafelbollarna, salladswraps, tomatsalsa och mintyoghurt i seperata skålar. För att göra en wrap, lägg 3 falafelbollar i en salladswrap och häll över en sked av både tomatsalsan och mintyoghurten.
 
/Linda
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0