Linsbiffar med cashewnötter

Dessa vegetariska biffar lutar lite åt falafelhållet men med extra crunch av de hackade cashewnötterna. Kombinationen av använda saltade nötter och att steka dem ger otroligt god smak åt linsbiffarna. Serverades här med en god blandad sallad, stekt zucchini, balsamico och en klick keso. Mer veggie åt folket!
 
Cashewnötsbiffar
ca 8 st
 
Ingredienser
2 dl röda linser
1 grönsaksbuljongtärning
ca 1 dl saltade cashewnötter
1 ägg
1 riven morot
Svartpeppar
Cayennepeppar
 
Tillbehör
En god sallad med grönsaker och rotfrukter
Keso/ crème fraiche 
 
Gör så här
Koka linserna i grönsaksbuljong enligt anvisning på förpackningen. Skala och riv en morot. Hacka cashewnötterna. När linserna är färdigkokta, blanda alltihop i en bunke. Forma till lagom stora biffar och stek på medelhög värme ca 5 minuter, tills de fått fin färg. Servera med föreslagna tillbehör eller något du hellre föredrar. 
 
Tips! Kan även tänka mig att dessa biffar är goda att servera i "hamburgeliknande" format, tex. mellan två skivor grovt bröd och med sallad och hummus i mitten (ja, nu när jag tänker efter tror jag verkligen att hummus - eller ajvar relish - hade varit gott att ha till -> givet för nästa gång!)
 
/Maria & Frida
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0