Penutbutter & Tahini cookies

Regnet bara droppar ner och vädret påminner mer om November än i mitten på Maj. Då finns det för mig inget härligare än att spendera hela dagen i köket, kanske varvat med en löptur för att ta vara på den friska luften. Ett resultat av detta blev dessa Penutbutter & Tahini cookies. Små, naturligt söta och naggande goda till eftermiddagskaffet.
Receptet är inspirerat från den fina bloggen "Green Kitchen Stories"
Penutbutter & Tahini cookies
Ingredienser, ca 10-12st
60 g havremjöl (Havregryn mixade till ett mjöl)
60 g bovetemjöl
1 tsk bakpulver
0,75 dl jordnötssmör (ekologiskt)
3 msk tahini
3 msk maple sirap
1 nypa havssalt
4 msk mandelmjölk
2 msk kokosolja
Så här gör du:
Värm ugnen till 170 grader. Hetta upp en liten kastrull och tillsätt jordnötssmöret, tahinin, kokosoljan och sirapen. Rör väl och låt den smälta i hop till en röra.
Medans röran står på spisen, blanda då habremjölet, bovetemjölet, salt och bakpulvret i en bunke. Häll över den varma röran till de torra ingredinserna i bunken och blanda ihop. Tillsätt sedan mandelmjölken och rör om tills det bildar en tjock kakdeg. Rulla degen till bollar och lägg på en bakplåtspappersklädd plåt. Använd en gaffel och tryff ner kakorna lätt. Baka i ugnen 10-15 minuter tills de fått en fin färg. Var vaksam så de inte bränns vid. Bon apetít!
/Linda
Kommentarer
Postat av: Cissi
suuuuperfint porslin, vad är det för märke? :)
Svar:
kanelapple.blogg.se
Trackback