Mumsig glutenfri Medelhavsfocaccia

Focaccia  är ett italienskt bröd med olivolja som man kan fylla med olika goda smaker.  Jag gjorde en glutenfri variant som blev överraskande saftig och god. Den toppades med de härliga medelhavssmaker av kalamatioliver, körsbärstomater, fetaost och rödklök. Det fina med foccacian är att man kan ställa fram den och låta gästerna skära en bit i den storlek som man själv vill ha, jag rekommenderar den varmt till sommarens buffébord!
 

Mumsig glutenfri Medelhavsfocaccia

 

Ingredienser:

1 liten burk keso (250 gram)
6 ägg
Drygt 1,5 dl kokosnötmjöl 
2 msk fiberhusk
8 msk kruskakli 
4 tsk bakpulver
4 msk smält smör
1 krm salt
1 tsk torkad timjan
12 st svarta urkärnade kalamataoliver
1/2 rödlök
4 gula och röda körsbärstomater
fetaost
färsk timjan

 

Såhär gör du: Sätt ugnen på 200 grader.
Blanda de torra ingredienserna först, mixa sedan ägg och keso med stavmixer. Blanda ihop allt. Pensla en form (20x25) och fördela degen i den. Platta inte för hårt. Pensla rikligt med olivolja. Halvera rödlöken och skär tunna skivor och fördela ovanpå. Halvera tomaterna och tryck ner tomater, oliver och fetaost i degen. Avsluta med att strö flingsalt ovanpå och fördela lite färsk timjan på. Sätt in i ugnen i ca 25 minuter eller tills den fått fin färg!

 

/Linda


Kommentarer
Postat av: Marie Persson

Kruskakli i ett glutenfritt recept? För mig låter det konstigt, det är ju vete!

2014-08-11 @ 23:47:54

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0