Mandel granola

- 2,25 dl mandlar
- 1,75 dl valnötter
- 2,25 dl glutenfria havregryn
- 1,25 dl solrosfrön
- 1,25 dl pumpafrön
- 1,25 dl linfrön
- 3 mogna bananer
- 2 msk manuka honung (eller vanlig honung)
- 2 msk mandelsmör
Starta ugnen på 190 grader och blanda alla torrra ingredienserna i en skål. Mosa bananderna med en gaffel i en annan skål och rör ner honung och mandelsmör så att det bildar en kletig massa.
Blanda massan med de torra ingredienserna till en stor bladning och lägg på en bakplåtspappersklädd plåt. Stoppa in i ugnen i cirka 25 minuter tills granolan blivit lite knaprig och brun.
Glöm inte bort att röra om granolan lite då och då så den inte bränner sig. Och dela gärna på massan så det inte bara blir en står granola bit.
Låt granolan svalna och förvara i en lufttät burk.
//L