Mandel granola

Denna delikata gronola är så mycket godare än köpt! Även ett mycket hälsosammare alternativ då den inte innehåller massa tillsatt socker, endast på naturlig väg genom honung och banan. Jag kommer toppa denna på mina smoothies, i min yoghurt eller bara äta den som den är som snacks. 
 
Mandel granola
 
Ingredienser 1 plåt:

- 2,25 dl mandlar

- 1,75 dl valnötter 

- 2,25 dl glutenfria havregryn

- 1,25 dl solrosfrön

- 1,25 dl pumpafrön

- 1,25 dl linfrön

- 3 mogna bananer

- 2 msk manuka honung (eller vanlig honung)

- 2 msk mandelsmör

 

Gör såhär:

Starta ugnen på 190 grader och blanda alla torrra ingredienserna i en skål. Mosa bananderna med en gaffel i en annan skål och rör ner honung och mandelsmör så att det bildar en kletig massa.

 Blanda massan med de torra ingredienserna till en stor bladning och lägg på en bakplåtspappersklädd plåt. Stoppa in i ugnen i cirka 25 minuter tills granolan blivit lite knaprig och brun. 

 Glöm inte bort att röra om granolan lite då och då så den inte bränner sig. Och dela gärna på massan så det inte bara blir en står granola bit. 

 Låt granolan svalna och förvara i en lufttät burk.

  

//L


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0