Bakad banangröt med blåbär

I söndags laddade jag upp med denna goding innan en hel dags jobb. Det gjorde susen!
Bakad banangröt med blåbär
Ingredienser:
1,25 dl glutenfria havregryn
1,25 dl mandelmjölk (eller havremjölk)
1 mogen banan
1 tsk vaniljpulver
1/2 tsk bakpulver
Topping:
några blåbär
skivad banan
Gör såhär: Sätt ugnen på 180 grader. Låt havregrynen mjukas upp i mandelmjölken i cirka 10-15 minuter. Under tiden mosar du bananen med en gaffel och lämnar en liten bit till dekoration. Blanda sedan ihop havregryn, vaniljpulver, bakpulver och den mosade bananen i en bunke. Lägg sedan ner i en liten ugnssäker form och toppa med skivade banan och några blåbär. Låt bakas i ugnen cirka 20 minuter så att den får en fin färg och en knaprig yta.
//L
Kommentarer
Trackback