Hemmarostad musli

En perfekt "bas"-musli att strö över filen, yoghurten eller toppa smoothien med! Den går att variera med olika nötter och torkade frukter/bär beroende på vad man har för favoriter. Valnötter, hasselnötter, mandlar, torkade tranbär och blåbär är bara några alternativ. 
 
Hemmarostad musli
 
Ingredienser:
2 1/2 dl rågflingor 
2 1/2 dl havregryn 
1 dl solroskärnor
1/2 dl pumpakärnor
1 dl linfrön
1 1/2 dl kokosflingor
2 dl hackade cashewnötter 

2 dl russin

2 1/2 dl vatten
1/2 dl honung
2 msk rapsolja

Gör så här:
Blanda vatten med olja och honung. 
Blanda de övriga ingredienserna, utom russinen och gojibären. Häll i honungsvattnet och blanda runt. Häll blandningen på en bakplåtsbeklädd plåt och sätt in i ugnen på 200 grader. Muslin ska vara inne i ugnen i ca. 30 minuter, men var femte minut måste det röras om i blandningen så den inte bränns. 
Ta sedan ut och låt svalna. När muslin kallnat ska de torkade blåbären blandas i
 
/Linda
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0