Ljummen rödbets- och chévresallad

Denna gudomliga sallad kommer från boken "Magisk Sommar" med systrarna Hanna Widell och Amanda Schulman. Deras podcast är helt underbar och likaså deras kokbok. Det kommer garanterat att dyka upp mer härligheter därifrån här på Kaneläpple denna sommar!
 
Ljummen rödbets- och chévresallad
 
Ingredienser, 8-10 personer
 
1 kg rödbetor
250 g grön färsk sparris
50 g valnötter
olivolja att steka i 
70 g ruccola
70 g babyspenat
250 g chévre
 
Dressing
1 dl olivolja
2 msk crema di balsamico
1 msk honung
iteliensk salladskrydda
örtsalt
svartpeppar
 
Gör så här:
Koka rödbetorna i en rymlig kastrull. Det är svårt att säga hur lång tid det tar för det beror på hur stora betorna är. När det går lätt att sticka in en provsticka är de klara. Dra av skalen under kallt vatten och skär rödbetorna i bitar. Ett alternativet är att köpa färdig kokta betor.
 
Skär sparrisen i mindre bitar. Bryn sedan dessa med nötterna i olivolja i en stekpanna
 
Lägg ruccola och spenat på ett stort fat elle ri en annan stor skål. Lägg på rödbetor, sparris och nötter. Bryt chévren i mindre bitar och strö över salladen.
 
Dressing: Rör ihop olja, balsamico och honung. Smaksätt med salladskrydda, örtsalt och peppar.
 
Ringla dressingen över salladen och servera!
 
/Linda
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0