Tryffeltårta med Baileyscoffee smak

Ibland behövs inte så mycket ord.. Chokladtryffel med en smak av Baileyscoffee. En liten bit ev denna mäktiga tårta till kaffet kan skapa ett välbefinnande utöver det vanliga.

 

Tårtan går att variera i alla dess smaker, bryt ner din favoritchoklad och blanda i tårtsmeten. Mintkrokant,Apelsinkrokant, blåbär eller havssalt? Välj det som passar din sinnesstämning och njut.

 

Tryffeltårta med Baileyscoffee smak

Ingredienser:

Tårta:

150 g laktosfritt smör

1 dl kakao

2 tsk vaniljsocker

2 ägg 

3 dl strösocker

2 dl vetemjöl (jag använde glutenfritt mjöl)

2 msk Baileyscoffee

 

Tryffel:

1 1/2 dl vispgrädde

2 msk laktosfritt smör

200 g mörk choklad (70%)

2 msk Baileyscoffee

 

Gör så här: Sätt ugnen på 175°. Smält smöret i en kastrull. Ta den från plattan. Rör i socker, kakao och vaniljsocker. Rör ner ett ägg i taget och till sist mjölet och Baileysen. 

Bred ut smeten i en smord och bröad rund form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter och tryck ner den valda smaksättningen i smeten.

Grädda i nedre delen av ugnen ca 20 min, kakan ska vara lite lös i mitten. 

 

Koka under tiden upp grädde och smör i en kastrull. Ta det från plattan. Hacka chokladen och rör ner Baileysen och låt smälta. 

Låt tryffeln halvstelna i kylen ca 1 timme. Bred den över kakan. Låt stå kallt minst 1 timme före servering. Skär i smala bitar.

 

//L


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0