Krämiga potatis-muffins, toppade med kesellakräm, rom räkor och dill

Igår kväll hade vi reunion med ett härligt gäng gamla lagkamrater från året då vi gick upp i damallsvenskan.
Vi kallar oss själva järngänget och som vanligt då vi är tillsammans är stämningen på topp, trots alla år som passerat. Ett bra järngäng rostar aldrig:)
Grillat med tillbehör hade vi till middag och jag bjöd på dessa små potatismuffins. Perfekt till sommarbuffeérna!
Potatis-muffins, toppade med kesellakräm, rom räkor och dill, 8st
Ingredienser:
1 dl hackad dill
1,5 dl kesella
1 dl mjölk
1 ägg
1 tsk salt
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
8 små kokta färskpotatisar
flingssalt
Topping:
3 msk kesella
1 msk majonäs
8 räkor med skal
1 burk romkorn
dill
Gör såhär:
Placera muffinsformar på en plåt (gärna en muffinsplåt) och hacka dillen.
Blanda kesella, mjölk, ägg, salt och dill och rör ner det i äggsmeten.
Fördela smeten i formarna.
Skär potatisarna i små båtar och tryck ner dem i formarna och strö sedan över lite flingsalt.
Grädda muffinsarna i ugnen i 200 grader cirka 25-30 minuter. Låt dem sedan kallna.
Toppingen: Blanda kesella, majonäs och lite salt. Skala räkorna.
Toppa muffinsen med krämen, romkorn, räkor och en liten dillkvist.
//L
Kommentarer
Postat av: Carro
Så himla goda de där ser ut!
Och tack så jättemycket för tipset, uppskattas alltid med tips :D och du måste testa den kombon ja! =)
Trackback