Blåbärscheesecake med kardemumma botten

Mumma med kardemumma och blåbär i en härlig kombination!
 
Blåbärscheesecake med kardemumma botten
 
Ingredienser 12 stora bitar eller 24 mindre:
 
600 g digestivekex
1,5 msk kardemummakärnor
300 g smör från 
6 st gelatinblad
250 g frysta blåbär tinade
6 dl  smetana
500 g kesella vanilj
3 dl strösocker
12 tsk salt
 
Garnering:
stora amerikanska blåbär
 
Gör såhär:
Mixa kexen med kardemumma till fina smulor. Smält sedan smöret och blanda med smulorna. Tryck ut dem i en form, ca 30x40 cm.
 
Låt gelatinbladen ligga i kallt vatten 5 min. Vispa ihop smetana med kvarg, socker och salt i en bunke. Värm bären i en kastrull mixa dem släta. Låt koka upp. Ta från värmen och rör ner gelatinbladen.
 
Vispa ner blåbärspurén i kvargblandningen. Häll smeten i formen och bred ut den jämnt. Ställ kallt att stelna i minst 5 tim. Skär i rutor och garnera med blåbär.
 
//L 
 
 

Kommentarer
Postat av: Katarina

Vad god den låter!

2013-06-16 @ 18:29:15
URL: http://hovkonditorn.blogspot.com
Postat av: Amy's piece of cake

Vilken härlig kombo med blåbär och kardemumma, det har jag nog inte testat tidigare! :)

2013-06-16 @ 22:48:37
URL: http://amyspieceofcake.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0