Grillad pizza med rostad paprika och pesto

Som sagt, grillad pizza - gottigott! Här toppas de med rostad paprika, pesto och mozzarellaost.
Ingredienser
1 sats pizzadeg
6 msk basilikapesto
100 g grillad strimlad paprika i olja
1 förp. minimozzarella (à 150 g)
ev. rostade pinjenötter
ströbröd av majs (polenta)
flingsalt, svartpeppar, oregano
färsk basilika
Gör så här
Följ anvisningen för tillagning av pizzadegen. Pudra en plåt lätt med ströbröd av majs/polenta. Lägg i rundlarna så de får en "panerad" yta. Det gör att degen inte fastnar på gallret. Lägg den "panerade" sidan på gallret och grilla 2–3 minuter, tills den fått lite färg på undersidan. Obs! Grilla utan lock.
Lägg rundlarna med den opanerade sidan i ströbrödet. Lägg på pesto, paprika och mozzarella på den grillade sidan. Lägg tillbaka pizzorna på grillen. Grilla nu med lock. Temperaturen bör vara 225– 250°C när locket är stängt. Låt pizzorna bakas klara och tills osten smält.
Salta, peppra och strö ev. över pinjenötter och basilikablad vid servering.
/M