Grillad pizza - Pizzadeg
Grillad pizza
Pizza på grillen, går det? Japp, och det blir fantastiskt gott. Kavla ut degen, grilla ena sidan, vänd, lägg på fyllning och grilla igen. Variationsmöjligheterna är oändliga, från storlek till fyllning – matig, salt, syrlig eller söt – valet är ditt, och – eller – dina gästers! Originalrecepten kommer från Buffé nr 5 2013 men jag tog mig friheten att göra vissa ändringar.
Pizzadeg
Det finns pizzadegar och så finns det pizzadegar. Med den här degen uppnår du pizzaperfektion – bästa degen om du ska tillaga pizzan på grillen!p
Ingredienser (4 port)
25 g jäst
2 1/2 dl vatten (37°C)
4-5 dl vetemjöl special
2 dl fullkornsdinkel
1 tsk salt
2 msk olivolja
Gör så här
Rör ut jästen i fingervarmt vatten. Häll i mjölet, lite i taget, samt salt och olja. Knåda för hand ca 10 minuter eller i maskin ca 5 minuter. Låt degen jäsa, övertäckt med bakhandduk, ca en timme till dubbel storlek.
Beroende på använding/önskemål; kavla ut degen till fyra avlånga pizzor eller ca åtta runda bottnar.
/M