Vit chokladmousse

Detta års nyårsdessert blev en vit chokladmousse toppat med björnbär och en bit aftereight. Passade oss perfekt då den skall göras i förväg och är enkel att göra en stor sats av. Denna lena och goda chokladmousse avrundade året 2012 på ett mycket fint sätt. Gott nytt år på er!
 
Vit chokladmousse, 16 portioner
 
Ingredienser:
800 g vit choklad
4 äggula
12 dl vispgrädde
 
Gör såhär:
Hacka chokladen fint och smält den över vattenbad. Ställ åt sidan och låt svalna helt. Separera äggulan från vitan och vispa upp gulan lätt. Vispa grädden tills mjuka toppar bildas, vispa den inte allt för hård, då kan moussen lätt bli lite grynig. Blanda ner äggulan, lite i taget i den smälta chokladen, rör konstant. Tillsätt sedan chokladsmeten i grädden och blanda allt noga. Ha upp i portionsglas och låt stelna i kylen minst två timmar.
 
*Börjar äggulan och chokladen klumpa sig, tillsätt den vispade grädden, lite i taget och vispa med elvispen. Efter ett par sekunder brukar allt bli till en len massa i skålen och moussen är räddad!
 
//L
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0