Rawfood lasagne

Otroligt god rawfood lasagne som till och med min far tog två omgångar av + lunch dagen efter ( detta är en man som enbartbart lägger sallad på tallriken för syns skull). Receptet är från när Erica Palmecrantz Aziz besökte Nyhetsmorgon, Try it! 
 

Rawfood lasagne

 

Ingredienser:

2 st stora zucchini 
Ost:

4 dl pumpakärnor 
3 dl solroskärnor 
0.5-1 msk paprikapulver 
2 tsk spiskummin 
1 tsk chilipulver 
1 msk rapsolja 
0.5 msk citronjuice 
en nypa salt 

Tomatsås:

4 st tomater 
12 st soltorkade tomater, blötlagda 
3 msk färsk oregano 

Topping:

1 st stor avokado eller 2 små 

Gör såhär: 

Gör "lasagneplattor" av zucchinin genom att hyvla den med en osthyvel.

Kör pumpakärnor och solroskärnor i matberedaren till de är grovhackade. Tillsätt kryddor, rapsolja, citron och salt och kör igen tills allt blandat sig. Smaka av.

Mixa tomater och soltorkade tomater till en sås i mixern.

Lägg ut zucchiniplattor i en form så att de täcker botten. Bred över tomatsås och "ost". 

Upprepa och avsluta med ett lager zucchini. Skär avokadon i skivor och toppa med den.

Strimla vitkålen fint och massera den sedan med äppelcidervinäger, olja och salt. Krydda med svartpeppar. Servera till lasagnen.

 

//L


Kommentarer
Postat av: milla

Vilket spännande recept:)

Svar: Ja, det är lite annorlunda! :)
kanelapple.blogg.se

2013-01-13 @ 10:29:31
URL: http://millashalsoblogg.blogspot.com
Postat av: Amy's piece of cake

Detta lät superspännande ojoj!

2013-01-14 @ 20:16:01
URL: http://amyspieceofcake.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0