Korean spicy noodles

När längtan efter asiatisk hetta blir alltför påtaglig plockas den koreanska chilipastan fram. Tillsammans med tofu, böngroddar och kål tillagas denna rätt på nolltid.
 
Ps. Har man inte lyckan att ha koreansk chilipasta hemma kan den ersättas av "vanlig" chilipasta. Annars kan jag tipsa om att införskaffa denna extraordinära chilipasta, allra helst genom ett besök i Sydkorea (finns säkert i Nordkorea också..höhö), men annars brukar den finnas i asiatiska livsmedelsbutiker.
 
Korean spicy noodles
2 portioner
 
Ingredienser
ca 2 msk Koreansk chilipasta
ca 1/2 dl vatten
1 pkt silkestofu, ca 300 g
1 burk böngroddar
1 klyfta vitkål
Sobanudlar (eller andra nudlar)
 
Gör så här
Strimla vitkål och bryn i stekpanna. Koka upp vatten och lägg i nudlarna. Skär tofun i lagom stora kuber. Tillsätt önskad mängd chilipasta samt en skvätt vatten med vitkålen. Låt puttra någon minut och tillsätt sedan resten av ingredienserna. Låt allt bli varmt och servera sedan med de nyokta nudlarna.
 
/M

Kommentarer
Postat av: Amy's piece of cake

Koreansk chilipasta har jag aldrig hört talas om... är den lik den thailändska?

Svar: Hm njae, den är mildare/mer sötsur på något vis!
kanelapple.blogg.se

2013-01-14 @ 20:16:59
URL: http://amyspieceofcake.se/
Postat av: Lina S

Åh, spännande! Ser gott ut :)

2013-01-18 @ 17:31:18
URL: http://linastrandh.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0