Kyckling och kantarellpaj på kikärtsbotten

En glutenfri paj med botten gjord på mixade kikärtor. Smakkombon kantarell/curry är fantastiskt god!
Kyckling och kantarellpaj på kikärtsbotten
Pajskal:
- ca 2 dl kikärtor
- 2 msk fiberhusk
- 2 msk smör
- en nypa havssalt
- 2 tsk linfrö
Fyllning:
- grillad kyckling eller stekta filé bitar
- gula kantareller
- 1/2 rödlök
- 2 vitlöksklyftor
- 2 dl keso
- en rejäl skvätt mjölk
- 1 ägg + 2 äggvitor
- havssalt, svartpeppar, chilipulver, curry
Gör såhär:
Sätt ugnen på 200 grader och smörj en form. Mixa allt (utom linfrö) till pajskalet i en mixer. Knåda ner linfrö och platta ut med händerna i formen. Nagga med en gaffel och förgrädda i 10 minuter. Stek under tiden upp kantareller, rödlök och vitlök i smör (eller olivolja), krydda med lite salt och curry. Mixa keso, ägg, äggvitor, kryddor och mjölk i en mixer till en jämn sås. Hacka kycklingen och lägg i botten på det förgräddade skalet, på med svampblandningen och toppa med ost/ägg-såsen. In i ugnen igen (200 grader) i 30 minuter eller till pajen är klar.
//L
Kommentarer
Trackback