Linfröknäcke

2 dl Risenta majsmjöl
1 dl Risenta solroskärnor
1 dl Risenta linfrön
1 msk rapsolja
2 dl kokande vatten
Kanel, kardemumma, ingefära
Flingsalt
+ blandade frön och kärnor att toppa med
Gör så här
Sätt ugnen på 150 grader (125 varmluft). Blanda alla ingredienser (inkl. lite flingsalt). Rör samman till en gröt och klicka ut smeten på en bakplåt klädd med bakplåtspapper. Lägg ytterligare ett bakplåtspapper ovanpå knäckebrödssmeten och kavla ovanpå pappret så att smeten trycks ut till en tunn platta. Ta bort det övre bakplåtspappret och toppa med ytterligare lite flingsalt samt blandade frön, ex. solroskärnor och krossade linfrön. Grädda i mitten av ugnen i ca 45 minuter, tills brödet fått fin färg och blivit hårt. (Gräddningtiden beror lite på hur tunt man kavlat ut degen). Låt kallna och bryt sedan i mindre bitar.
/M