Hasselnötskaka med underbar saffransfyllning

Denna underbara skapelse har jag hittat på den fantastiska bloggen http://www.greenkitchenstories.com. Den är lika god som vacker så mixa, blanda och frys. Ni kommer inte bli besvikna!
 
Hasselnötskaka med underbar saffransfyllning 
 
Ingredienser: 
Botten:
1,25 dl hasselnötter 
1/2 tsk havssalt
15 dadlar
2 tsk virgin kokosolja
1 tsk vatten
 
Fyllning: 
3,75 dl grekisk yoghurt
1,25 dl kokosmjölk
4 tsk rinnande honung
2 paket saffran
 
4 färska fikon till topppingen
 
Gör såhär: 
Botten : Rosta hasselnötter på en plåt på 180 ° C ( i ugnen , cirka 10 - 15 minuter eller tills skalet spricker . Låt svalna några minuter , ta sedan bort skalet genom att gnugga nötterna mellan en grov kökshandduk . Lägg hasselnötter och salt till en matberedare eller mixer och pulsa i ca 10 sekunder . Nötterma ska hackas men inte bli mjöl . Häll nötterna i en separat skål och ställ åt sidan . Lägg de urkärnade dadlarna, kokosoljan och vattnet i matberedare och kör den på hög hastighet tills blandningen kommer samman till en klibbig smet. Lägg i de hackade hasselnötterna och kör tills allt kombineras i en klibbig blandning . Placera i en 20 cm form med löstagbar kant och platta ut den med fingrarna . Ställ i kylen att kyla medan du förbereder fyllningen.
 
Fyllningen : Lägg turkisk yoghurt , kokosmjölk och honung i en medelstor skål och vispa samman . Rör i saffran försiktigt med en sked . Ta ut botten ur kylen och bred över fyllningen på botten. Låt den ligga i frysen minst 1 1/2 timme innen den serveras (Kan även förberedas och hålla sig där några dagar). Ta ut cirka 30 minuter innan den skall serveras. Dekorera med färska fikon och ringa över lite honung. 
 
// L
 
 

 

 
 
 

Kommentarer
Postat av: milla

Åh vilken mumsig kaka:)
Ha det gott

2013-12-25 @ 19:39:42
URL: http://millashalsoblogg.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0