Fransk chokladtryffel

Äntligen är helgen kommen, fira det med en god mustig tryffel till kaffet tycker jag.
Fransk chokladtryffel
Ingredienser:
1 ½ dl vispgrädde
100 g smör
300 g mörk choklad, ca 70% kakaohalt
Kakao
För dig som vill, ha lite konjak som smaksättning
Gör såhär: Koka upp grädde och smör i en kastrull. Rör under tiden så att smöret smälter. Ta kastrullen från värmen. Bryt chokladen i bitar. Rör ner chokladen i grädden och låt den smälta. Rör eventuellt i konjaken. Låt chokladsmeten stelna i kylen ca 1 tim. Forma tryffeln till runda kulor med ett kuljärn eller med en tesked. Låt dem stelna helt i kylen ca 1 tim. Rulla tryffeln i kakao. Förvara i kylen.
//L
Kommentarer
Postat av: Freja
SV: Aha okej, tack för receptet! :)
Postat av: Mikaela
ååh vad gott!!
Postat av: Katarina
Mums! Ha ett fint veckoslut!
Postat av: Amy's piece of cake
Mums, så gott detta ser ut!
Postat av: Beatrice Jakobsson (foto)
sv: Tack så mycket, jag hade det riktigt bra nere i Göteborg. Del ett är uppe och många bilder kommer att komma i veckan. Hur har du haft det? :)
Postat av: Julia - Matblogg
Muuumms! Dessa är min absoluta favoriter till julens tryffelbak. Sedan är systrarna Eisenmans kokostoppar inte fy och skam heller ;).
Trackback