Chilihummus

Hummus är gott att äta, lätt att göra och perfekt att ha i kylskåpet. Här med extra hetta iform av både sambal, sweet chili-sås och chilipulver.

Chilihummus

Ingredienser
Kikärtor
Vitlöksklyfta
Citronsaft
Olivolja
Sambal oelek
Sweet chili-sås
Chilipulver
Paprikakrydda
Salt, svartpeppar, spiskummin, koriander
Vatten

Gör så här
Lägg kikärtorna i en mixer/behållare/matberedare och tillsätt övriga ingredienser och smaksättningar. Mixa allting och smaka av eftersom, gärna flera gånger. Börja på en låg "chilinivå" och tillsätt mer eftersom, tills du uppnått lagom hetta. Sedan är det bara att slänga in i kylen och ta fram när du är sugen! Gott på smörgås, med grönsaksstavar eller som en klick till maten.

//M

Kommentarer
Postat av: Katarina

Roligt att variera smaken på hummus!

2012-03-28 @ 09:53:43
URL: http://hovkonditorn.blogspot.com
Postat av: Lina S

mm, så gott det lät med chili i!

2012-03-28 @ 16:56:29
URL: http://linastrandh.se
Postat av: Linda

Gooott!!

2012-03-29 @ 00:22:39

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0