American cake

Hur fantastisk är inte denna tårta? Gör en god chokladbotten av vitchocklad, bred över ett tunt lager grädde och dekorera sedan med färska blåbär och hallon. Pudra sedan över florsocker för att få en tjusig amerikansk flagga.
Vit chokladbotten
Ingredienser:
100 g svenskt smör
2 ägg
2 dl strösocker
1 msk vaniljsocker
1 ½ dl vetemjöl
100 g vit choklad.
Gör såhär: Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret och låt det svalna. Rör ihop ägg och socker. Blanda ner vaniljsocker och vetemjöl. Smält den vita chokladen i vattenbad. Blanda ner chokladen och smöret i smeten, och rör den jämn. Häll smeten i en smord och kokosströad form. Grädda i mitten av ugnen 30-40 minuter. Låt den svalna innan du börjar dekorera.
//L
Kommentarer
Postat av: Katarina
Snyggt!
Postat av: Ullis
Vilken fin! :)
Postat av: caroline
åh smarrigt :D
Postat av: Mia
Denna ser smarrig ut! Vet du ungefär hur stor form du använde? Går det med en braspanna tro?
Trackback