Superbiscotti med rostad kokos och mandel


Kände mig lite less på vanliga klassiska biscotti och tänkte att det var dags att prova något nytt. Det fick bli en liten grövre variant med rågmjöl, kruskakli och grahamsmjöl. Improviserade lite men resultatet blev mycket gott! Att rosta kokos och mandel är att varmt rekommendera, sätter verkligen en prägel på skorporna. Detta var garanterat inte sista gången dessa italienska godsaker bakades på a lá Maria-vis.

Superbiscotti med rostad kokos och mandel
ca 40 st

Ingredienser
150 g sötmandel
1 dl kokosflingor
75 g rumsvarmt margarin
1 dl strösocker (alt. stevia)
3 ägg
3 dl vetemjöl
2 dl grovt rågmjöl
1,5 dl grahamsmjöl
1 dl kruskakli
1 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker

Gör så här
Sätt ugnen på 200˚C. Grovhacka mandel. Torrosta kokos och mandel i stekpanna. Var försiktig så att de inte bränns. Rör smör och socker poröst med elvisp. Tillsätt ett ägg i taget under vispning. Blanda samman de olika mjölsorterna, bakpulver, vaniljsocker och rör ner det i smeten. Vänd ner mandeln och kokosen. Vispa på lägsta hastighet tills allt är blandat, inte längre. Ta upp degen på mjölad köksbänk och rulla den till två längder som är lika långa som plåten. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Baka längderna i nedre delen av ugnen i ca 30 minuter. Ta ut plåten. Sänk värmen till 120˚C. Låt längderna svalna lite och skär dem sedan i långa, sneda bitar. Lägg tillbaka dem på plåten med snittytan uppåt och torka dem i ugnen i ca 30 minuter eller tills de är torra.

/M

Kommentarer
Postat av: Amanda- happiness

åh, vad gott det där verkar :)

sv: tacktack.

2012-06-08 @ 16:09:44
URL: http://happinessfoton.blogg.se/
Postat av: Bella

verkar supergott :)

2012-06-08 @ 18:39:55
URL: http://rememberthiis.blogg.se/
Postat av: Katarina

Men åå så gott!

Och tusen tack för rara ord. Ja, och visst är det så att man behöver tillåta sig vila ibland ;)

Ha en härlig helg nu!

2012-06-09 @ 17:50:28
URL: http://brakatarina.se
Postat av: Linda

Mmm!! :) perfekt till eftermiddagskaffet! Saknar dig

2012-06-09 @ 23:47:44

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0