Lakritsparfait

Jag är svag för det mesta med lakrits, inklusive denna parfait. Använde dock saltlakritsessens från Lakritsroten istället för lakritspulver vilket gick fint det med. Serverade med hallon. Gott, gott!
Lakritsparfait
ca 6 port
Ingredienser
10 karameller, turkisk peppar
4 äggulor
1 tsk lakritspulver
1 dl florsocker
4 dl vispgrädde
4 äggulor
1 tsk lakritspulver
1 dl florsocker
4 dl vispgrädde
Gör så här
Krossa hälften av karamellerna fint i en mortel och resten grovt. Rör ihop dem med äggulor, lakritspulver och florsocker. Vispa grädden och vänd ner. Häll smeten i en form, ca 1 liter. Frys 4-5 tim. Doppa formen i varmt vatten och stjälp upp parfaiten på ett fat. Låt stå i kyl ca 15 min innan servering.
/M
Kommentarer
Postat av: Katarina
Jag gillar också lakrits massor och din parfait låter mycket god!
Postat av: Amy's piece of cake
Vilket sammanträffande, spana in min blogg så förstår du ;)
Lakrits är så grymt gott och i parfait... nom nom. Har också gjort lakritsparfait tidigare som jag serverade med hallon.
Postat av: Katarina
Kära nån så gott!!
Måste komma igång med träningen igen nu så jag kan äta lite sötsaker haha. För just nu känns det som om jag bara äter och vilar ;)
Trackback