Summer strawberry sundaes

Detta är efterrätten som "Halv åtta hos döttrarna" bjöd på. Mycket uppskattad!

Summer strawberry undaes
10 personer
 
Ingredienser
2 liter jordgubbar
5 nektariner
Pistagenötter
Mörk choklad (pekannöt/flingsalt)
2 burkar kesella à 250 g
ca 6 dl turkisk yoghurt
2 vaniljstångar eller vaniljextrakt
1-2 dl sukrin
 
Gör så här
Koka upp kesella och blanda ner vanilj. Rör sedan ihop med turkisk yoghurt och sukrin. Låt stå ett par timmar. Smaka av, tillsätt eventuellt mer sukrin eller vanilj om krämen känns för sträv/sur.
Ansa och skiva jordgubbar. Hacka pistagenötter och choklad. Skär nektariner i skivor och stek i grillpanna alt. lägg på grillen tills de blivit lite mjuka och fått några fina "grillränder". Lägg sedan upp jordgubbar och nektariner på ett fat, klicka över vaniljkrämen och strö över nöt- och chokladhacket. Voilà!
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0